Posted about tisdag, mars 17th, 2015 06:30 e m GMT +2

Jacob Felländer skänker ett verk till Project Playground

Jacob Felländer har den stora glädjen att skänka ett konstverk till förmån för Project Playgrounds insamlingsgala med middag fredagen den 20 mars. Evenemanget hålls på Gothia Towers i Göteborg.

Konstverket : ”Hour Seven” är ett verk ur serien ”The Twelve Hours” där Felländer fotograferade en bild i timmen under en dag i New York. Bilden är ett analogt fotografi tagen med en 80 år gammal och ombyggd kamera. Han har flera exponeringar i lager under en timme och på så vis skapat flera ögonblick i en och samma bild. 50×70 cm C-print monterat på plexiglas.

Jacob Felländer är den förste svensk, som är representerad av Hamiltons Gallery i London. Galleriet representerar några av de största fotografer genom tiderna, t ex Irving Penn, Robert Mapplethorpe och Helmut Newton. Felländer har ställt ut vid fem tillfällen på Fotografiska i Stockholm och skall efter årets succéutställning på Camera Work i Berlin ställa ut i både Los Angels och New York senare i vår.

2011 blev Bill Clinton och Jacob Felländer invalda i en kommitté skapad av Nelson Mandela Foundation, bestående av politiker och entreprenörer som jobbar för att bevara Nelson Mandelas budskap, ”Live in peace and love each other, no matter the colour, the culture, the political side or financial conditions. We all are people, we all belong to the same home: Earth.” Jacob har också varit engagerad i Unicefs skolprojekt i kåkstaden Gugulethu utanför Kapstaden sedan 2006.

Hillary och Bill Clinton har sju av Jacob Felländers fotografier på sitt nya kontor i New York.

www.hamiltonsgallery.com

www.fotografiska.eu

http://camerawork.de/en/